itt vagy most:    

Internetes bankok (Netbank / E-bank) közötti átjárás, csere

Online pénzintézetek (e-bankok) egész sora kínálja valóban biztonságos, gyors és egyszerűen használható szolgáltatásait, amik segítségével könnyedén bonyolíthatjuk pénzügyeinket az Interneten keresztül.
Ha Internetes pénzforrásaid vannak/lesznek, vagy pókerezel, esetleg gyakran vásárolsz online és biztonságban szeretnéd tudni a hitel-/bankkártya és bankszámla adataidat, akkor elengedhetetlen, hogy rendelkezz egy vagy több ilyen e-banknál vezett számlával, e-pénztárcával.

A legismertebbek: PayPal, Skrill, Neteller, Payza

Mi az alábbi internetes bankokat használjuk évek óta töretlen megbízhatóság mellett:

Te melyiket használod? - Érdekes szavazás

Átjárhatóság

Az e-bankok a náluk vezetett számlák és a lakossági bankszámlák / bankkártyák között gördülékeny pénzforgalmat tudnak biztosítani, de egymás között erre képtelenek. A világ sokrétű, a kínált szolgáltatások különbözőek, minden e-banknak van előnye és hátránya egyaránt: egyiknél a saját bankkártya (e-pénztárca) hiányzik, a másiktól elzárkózik az adott webshop/weboldal, a harmadik túl nagy költségekkel dolgozik, a negyedik...

Az optimális megoldás az internetes bankok közötti megbízható átjárhatóság, utalás lenne. Például - internetes pénzkereset, póker, sportfogadás, szerencsejáték nyomán - a Skrill vagy a Payzaszámlán található pénzt PayPal számlára utalni és a PayPal segítségével elkölteni - egy (akár külföldi) webshopban (e-bay) -, vagy befizetni egy pókeroldalra.
Előfordult már, hogy hiába volt az egyik számlán akár tízszer akkora összeg, ha egy másikról kellett volna kifizetést kezdeményezni, vagy képtelen voltál elkölteni?

Ugye, kevésbé hatékony megoldás, ha a devizában kapott összeget a lakossági bankszámlára forintosítjuk, majd onnan egy újabb konverzióval a másik e-banknál vezett (szintén) deviza alapú számlára utaljuk? Így az idő mellett pénzt is veszítünk az utalási díjakkal, a deviza konverziókkal, a pénzügyi tranzakciós illetékkel vagy akár az erre a célra fenntartott lakossági devizaszámla számlavezetési költségével. A veszteségekkel a kezdeti kifizetési összegnek (főleg ha az kicsi volt) túlnyomó részét el is bukhatjuk.
Az ilyen célra létrehozott nemzetközi pénzváltók (Exchanger-ek) korlátozottsága - gyakran kétes megbízhatósága - is nehézségeket okozhat. Rosszabb esetben elúszhat, vagy végleg be is ragadhat a pénzünk egy-egy e-bankban.


Skrill, Moneybookers     Payza     PayPal     Neteller     Perfect money


Segítünk (megpróbálunk)

Amennyiben az egyik e-bank számládról egy másikra szeretnél kisebb összeget (max. 40 USD, Payza » PayPal esetén ennél nagyobb is lehet) áthelyezni, úgy a kölcsönös segítségnyújtás jegyében megpróbálunk ebben magánemberként egy gyors, megbízható, kölcsönös bizalmon alapuló megoldást kínálni - külsős, kockázatos pénzváltó (exchanger) használata helyett, regisztráció nélkül, egyszerűen, biztonságosan.