itt vagy most:     »

PAYZA számla ismertető

Az ismertebb online pénztárcák (PayPal, Skrill, Neteller, Perfect Money), vagyis E-bankok sorába illeszkedik a Payza - korábbi nevén AlertPay is. A Payza célja a többi e-bankhoz hasonlóan, hogy pénzünket biztonságban tároljuk az interneten és biztonságosan tudjunk vásárolni vagy utalást kezdeményezni más Payza felhasználónak vagy cégnek. A Payza az egyik legnépszerűbb internetes fizetési lehetőség és a második legnagyobb szolgáltató a PayPal után.

Korábban az Alertpay néven kedvenc befizetési módja volt a különböző HYIP (nagy hozamú befektetések) oldalaknak, de ezektől az oldalaktól a Payza-ra váltás óta elzárkózik. Azonban továbbra is a PTC oldalak egyik legkedveltebb pénzkikérési módozata, azaz ha pénzt akarsz keresni az interneten hirdetések megtekintésével, kattintással, akkor feltétlenül rendelkezned kell egy Payza számlával. Előnye, hogy egyetlen felhasználói fiókon belül akár több devizaszámlát is létrehozhatunk, melyek között nem túl kedvező (közel valutaváltási) árfolyamon, de át tudjuk váltani a pénzünket:
példa: 1 USD = MNB árfolyam: 277,14 Ft | OTP deviza vétel: 274,23 Ft | OTP valuta vétel: 269,26 Ft | Payza árfolyam: 270,14 Ft (PayPal árfolyam: 269,86 Ft)

Payza előnyök és hátrányok a többi netbankhoz képest

Payza pénzkikérés Elterjedt online pénzkikérési rendszer a PTC oldalak körében
Több deviza alszámla egyetlen Payza fiókhoz
Saját alszámlák között devizaváltási lehetőség
Saját prepaid dombornyomott bankkártya
Használható akár bitcoin e-pénztárcaként is
A Payza számlám lévő pénz (USD, EUR, HUF, stb.) átváltható és kikérhető bitcoin-ként is
Magas utalási költség a Payza számlák közötti tranzakcióknál, amely költséget vagy a fogadó, vagy az utaló fél vállalja magára
A Payza számlán elhelyezett pénzre nincs kamat
Elenyésző a támogatottsága a webshopok körében


Payza pénzkikérés probléma

A Payza számlán keletkező pénzt továbbíthatjuk egy másik Payza számlára, illetve akár fel is vehetjük a Payza számlához igényelhető (elég borsos áron fenntartható) fizikai dombornyomott Payza Mastercard kártya segítségével.

A Payza ügyfelek legfőbb problémája, hogy a számlán lévő, interneten megkeresett pénzt nehéz (szinte lehetetlen) valós célokra felhasználni, elkölteni. Ilyenkor megoldás lehet egy exchange oldal általi váltás olyan netbankba, ahonnan már elkölthető vagy normál bankszámlára utalható a pénz. Mi ebben próbálunk segítséget nyújtani.


Te is Payza számlát használsz? Érdekes szavazás »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!