itt vagy most:    

Befektetés - Tisztes hozam kezelt számlával

Nincs egyszerű helyzetben ma az, aki tisztes hozamú befektetést szeretne találni megtakarítása számára.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság Magyarországon értelmetlen bankban tartani pénzünket, hisz alig fial valamit. Jó, ha az alapkamatnak megfelelő bruttó kamatot kapjuk az egy évre lekötött betétünkre, de több nagybank is akad, ahol a tőkénk fél százalékot sem hoz. Levonjunk belőle a kamatadót és az EHO-t, a maradék hozamot pedig elviszi a tranzakciós adó, vagy az annak következtében megemelkedett bankolási költség.

Mit lehet ilyenkor tenni, ugye nehéz dönteni?

  • lekötetlenül álljon a pénz a bankban? (mi magyarok jelenleg kb. 2.000 milliárd forintot parkoltatunk így)
  • készpénzben tartsuk? (szintén több mint 3.000 milliárd forintot tartunk - a bankok/brókerek ellen hangoló politika, és a pénzügyekhez kötődő adók/költségek óta évről évre többet)

Mit tegyen tehát az, aki elfogadhatatlannak tartja a hozamokat?
A kockázatkerülők és nagyon hosszú távon gondolkodók számára az állampapírok javasoltak - bár itt is vannak kockázatok. Azonban a jelentős lakossági érdeklődés ezen a területen is lefelé módosítja a hozam-várakozásokat.
Aki ennél magasabb hozamot szeretne, annak már több kockázatot kell vállalnia, nekik például a kezelt számlák jöhetnek szóba.

A kezelt számla

A kezelt számlák esetén a megbízásunk alapján profi tőzsdei kereskedők kereskednek a pénzünkkel helyettünk, a mi aktív közreműködésünk nélkül, tisztán jutalékért. Természetesen ezek a számlák kockázatos befektetések (hozzáértés hiányában azonban még kockázatosabbak lennének).
A jutalékok révén sikerorientált profikra bízott kereskedésekből származó hozam messze meghaladja a banki kamatokat, vagy az állampapír hozamokat.

Sokak szerint a döntés egyszerű, a valóságban az érvek csak az érem egyik oldalát mutatják. Magyarországon is és nemzetközi szinten is számos cég kínál ilyen jellegű szolgáltatást, melyek közül egyet követünk nyomon élesben kipróbálva, saját pozitív és negatív tapasztalatokat megosztva.

A befektetési döntéseidért csak Te vagy felelős, senki más. Ha Neked is fontos a megbízhatóság, a hozzáférhetőség, a megtakarított pénzed biztonsága, és a tisztes, évi 10-20%-os nyereség anélkül, akkor ajánlatunk Neked szól, és olvasd tovább »