itt vagy most:    

Alacsony kamat helyett tisztes hozam - kezelt számla

Nincs egyszerű helyzetben ma az, aki tisztes hozamú befektetést szeretne találni megtakarítása számára.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság Magyarországon értelmetlen bankban tartani pénzünket, hisz alig fial valamit. Jó, ha az alapkamatnak megfelelő bruttó kamatot kapjuk az egy évre lekötött betétünkre, de több nagybank is akad, ahol a befektetésünk fél százalékot sem kamatozik. Levonjunk belőle az adókat, a maradék hozamot pedig elviszi a tranzakciós adó, vagy az annak következtében megemelkedett bankolási költség. A befeketetés értéke pedig az infláció következtében erodálódik.

Mit lehet ilyenkor tenni, ugye nehéz dönteni?

  • kamat és lekötés nélkül álljon a pénz a bankban? (mi magyarok jelenleg kb. 4 ezer milliárd forintot parkoltatunk így)
  • készpénzben tartsuk? (több mint 4,5 ezer milliárd forintot tartunk otthon, évről évre egyre többet)

Mit tegyen tehát az, aki elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi kamatokat?
A kockázatkerülők és nagyon hosszú távon gondolkodók (és az államban maradéktalanul megbízók) számára az állampapírok javasoltak. Azonban a jelentős lakossági érdeklődés (alternatíva hiányában) ezen a területen is lefelé szorítja a hozamokat.
Aki befektetésére ennél magasabb hozamot szeretne, annak már több kockázatot kell vállalnia, nekik például a kezelt számlák jöhetnek szóba.

Kezelt számla mint befektetés

A kezelt számlák esetén a megbízásunk alapján profi tőzsdei kereskedők kereskednek egy erre a célra kialakított számlán elhelyezett pénzünkkel helyettünk, a mi aktív közreműködésünk nélkül, tisztán jutalékért. Természetesen ezek a számlák kockázatos befektetések (hozzáértés hiányában vagy a szerencsében bízva azonban még kockázatosabbak lennének).
A jutalékok révén sikerorientált - csak akkor kapnak jutalékot, ha nyereséget termelnek - profikra bízott kereskedésekből származó hozam messze meghaladja a banki kamatokat, vagy az állampapír hozamokat.

Sokak szerint a döntés egyszerű, a valóságban az érvek csak az érem egyik oldaláról szólnak. Magyarországon is és nemzetközi szinten is számos cég kínál ilyen jellegű szolgáltatást, melyek közül mi egyet követünk nyomon és próbálunk ki élesben, saját pozitív és negatív tapasztalatokat megosztva. Az eddigi eredmények alapján nyugodt szívvel ajánljuk.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!