itt vagy most:    

Kínai webshopok

Jelentős összeget is megtakaríthatunk, ha a vásárlás előtt az internetes üzletek árait összehasonlítjuk, akár árösszehasonlító oldalak segítségével, akár az egyes üzletek közvetlen meglátogatásával.

Ha olcsón szeretnénk vásárolni apróságokat, vagy bármilyen elektronikai terméket, akkor érdemes körülnézni a kínai (ázsiai) webshopokban is. Akárhogy is nézzük, ha itthon veszünk valamit, akkor az is nagy eséllyel kínai termék lesz.

Árvadászat - javaslat

Célszerű először körbenézni a magyar webshopok között a népszerű magyarországi árösszehasonlító oldalakat használva, hisz az árösszehasonlítás annál hatékonyabb, minél több kereskedő ajánlatát sikerül összegyűjteni. Az alábbi keresőt használva az új böngésző fülön megjelenő találatok között nagy valószínűséggel lesznek átfedések, és egyező árak is.

Keresendő:
aminek az árát nézzük meg itt:
árukereső
árgép
olcsóbbat

Ezt követően megversenyeztethetjük az árakat a kínai / külföldi webshopokkal is, ahol az adott honlapon közvetlenül rákereshetünk a termék nevére. Itt is számos kereskedő ajánlatával és leárazásokkal fogunk majd találkozni.

WebshopMegjegyzés
aliexpressAliExpress » Főleg kínai, az árnál a vámra kell figyelni
tmartTmart » Nagy választék elektronikai termékekből
tmartGearBest » Európai raktárból történő szállítás

Hasznos információk: mire kell figyelni ha kínai webshop-ból rendelünk?


Kipróbáltuk

Mi az alábbi webshopokat használjuk (eddig) töretlen megbízhatóság mellett:

Konkrét példa - egy valós rendelésünk az összehasonlítás kedvéért

Egy VGA » HDMI átalakító eszközt szerettünk volna vásárolni, a számítógépet (VGA kimenet) a TV-vel (HDMI bemenet) történő összekötéshez, de hangátvitelre is szükség lenne. Egyedül VGA kábel állt rendelkezésre. Rákerestünk "VGA - HDMI átalakító" kifejezéssel a fent említett három legnépszerűbb magyar árösszehasonlító oldalon. A kidobott találatok átlagára 14-17 ezer Ft között mozgott, a legolcsóbb a netdigi.hu magyar oldalon az árukereső.hu találata alapján 9.500 Ft volt (+ 900 Ft postaköltség).

Ezt követően a Tmart oldalán is rákerestünk: "VGA to HDMI", aminek eredményeként egy kedvező ajánlat jött elő: nemcsak átalakító, hanem HDMI kábel, VGA kábel, USB kábel, és Audio kábel is beletartozott a 8,99 dolláros árba (természetesen ingyenes szállítással Kínából).

Csak a rend kedvéért megversenyeztettük az AliExpress kereskedőit is. Megtaláltuk azt a terméket, amit a magyar oldalon is korábban, tehát nagyobb volt a márka iránti bizalom. Az átalakító mellé adtak USB és audió kábelt 7,22 dollár áron. Ehhez a termékhez nem tartozott ingyenes szállítás, ezért pluszban 0,19 dollárt (hozzávetőleg 50 Ft!) kértek. Ezesetben szükség lett volna még egy HDMI kábelre, ezt másik, szintén AliExpress-es kereskedőtől 0,99 dollárért lehetett megvásárolni ezt viszont már ingyenes szállítással.

Utóbbi nyert!

A teljes bekerülési költség szállítással együtt, forintban fizetve 1.942+266 = 2.208 Ft-ra rúgott. A szállítmány két részletben érkezett meg, az átalakító (amiért kellett postaköltséget fizetni) a rendeléstől számítva (pedig szombat este történt) 19 nap, a HDMI kábel (hétvége miatt) 22 nap alatt érkezett meg.

Az eszköz azóta tökéletesen működik. Az árkülönbségekről és horrorisztikus magyar postai díjakról pedig el lehet gondolkodni...

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook üzemanyagár like oldalunkat!