itt vagy most:    

Kínai webshopok

Ha olcsón szeretnél vásárolni apróságokat, vagy bármilyen elektronikai terméket, akkor érdemes körülnézni a kínai webshopokban is. Akárhogy is nézzük, ha itthon veszünk valamit, akkor az is nagy eséllyel kínai termék lesz.

Amire érdemes odafigyelni

Megbízható eladó és fizetési mód
Nem feltétlenül minden kínai webshop megbízható. Érdemes olyantól vásárolni, akinek több ezer visszaigazolása van és hibátlan tranzakciós minősítéssel rendelkezik. Ezt követően válasszunk biztonságos fizetési módot: a külföldi webshopok többségénél csak online fizetés lehetséges, itt szerintünk a PayPal nyújtotta biztonságot érdemes igénybe venni.

Vám és ÁFA

  • Ha valaki az Európai Unión kívülről rendel terméket, akkor 22 euró alatt nem kell fizetni vámot és ÁFÁt
  • 22,1 és 150 euró között a küldemény vámmentes, de már magyar áfa terheli a küldeményt
  • Ha az adott áru drágább, mint 150 euró, akkor nem csak a 27 százalékos ÁFÁt kell megfizetni, hanem a vámot is

Az értékhatárba nem csak az áru értéke, hanem a szállítás költsége is beleszámít. A vám mértéke változó, 0 és 12 százalék közötti attól függően, hogy melyik országból milyen árut rendelünk. Az ÁFA a húzósabb tétel, mert a Kínából rendelt műszaki eszközökre kivetett vám általában 2,5-4 százalék között van.

A szállítási idő lecsökkentésére, sőt a vám elkerülésére is van lehetőség, ha az adott webshopnak van európai lerakata. Ha egy ilyen köztes európai raktárból rendelünk, akkor nem kell sem ÁFÁt, sem vámot fizetni. Ezek a termékek természetesen valamivel drágábbak, mintha Kínából rendelnénk közvetlenül.Kipróbáltuk

Mi az alábbi webshopokat használjuk (eddig) töretlen megbízhatóság mellett:

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is! 😉