útvonal: » Szavazások

Szavazás - Nyugdíj

A nyugdíjról

Arról már sok (rém)hír terjed, hogy a távoli jövő (10-20 év múlva) nyugdíjasai csupán egy jelképes átlagosan 38.000 Ft állami nyugdíjat fognak kapni - annak ellenére, hogy évről évre egyre több TB járulékot fizetünk -, ha változatlan marad a jelenlegi szabályozás és rendszer. Ezért sokan megpróbálnak leendő nyugdíjas éveikre félretenni.

Te milyen nyugdíj előtakarékossági formát választasz/választottál?

Nyugdíjbiztosításom van
NYESZ-re (Nyugdíj Előtakarákossági Számla) fizetek
Önkéntes Nyugdíjpénztárral rendelkezek
Magán Nyugdíjpénztárral rendelkezek
Csak úgy félreteszek rá pénzt (bankbetét)
Befektetéseket végzek, amiből majd lesz nyugdíjam
Elég lesz nekem az állami nyugdíj
Egyelőre semmit, de tenni kéne valamit
Nem érdekel a nyugdíj, lesz ami lesz


A Te szavazatod még hiányzik
(vagy most lehetőséged van újra szavazni).A szavazás aktuális állása a szavazatod leadása után válik láthatóvá.

Van véleményed, vagy egyéb ötleted a nyugdíjakról?
Írd meg, szólj hozzá!
(regisztráció és név nélkül)

Hozzászólok

#1297 2017-02-16 Balázs : (-)
36 évesen úgy gondolom még jó fizetéssel is, hogy mai értéken a legoptimistábban is 40-50 ezer ft-os nyugdíjra számíthatok 2046-2050 körül az államtól. Az aki ma fiatalként nem tesz el, az felelőtlen. Ez a statisztika nem igazán mérvadó, ezt jórészt azok töltik ki, akiket már érdekel a téma. Azaz az embereknek egy jóval nagyobb része fog az államra hagyatkozni. Márpedig az állam tud csődbe menni. A mai nyugdíj sajnos olyan, mint a pilótajáték. Kizsigereli az újakat, jutalmazza a régieket. Meg kell szűnnie vagy így vagy úgy. Ez vagy egy tudatos és fájdalmas kivezetés lehet, vagy egy összeomlás, amely konkrétan a ma élő nyugdíjasok közül is érinthet pár embert. Nem hinném, hogy ez 5 éven belül megtörténik, de 10-20 év távlatában elképzelhető.
-1

#1189 2017-01-17 János : (-)
Röviden csak annyit szeretnék felháborodva szólni, hogy ( 47970Ft) ez évi emelt rokkant nyugdijból (alamizsnából) hogyan lehet megélni?? Csak hasonló jókat betegségeket kivánok a mindenirányba néző szemét pénzügyminiszternek, és az összes korrupt politikusnak. Éljenek ők ennyi járandóságból, ill. ha még ez a kis összeg is sok nekik, felajánlom nekik az utolsó utjukra ezen a földön, hogy oda kerüljenek, ahová valóak! talán a koporsószögjükre elég lesz!
+1
#1156 2017-01-09 Maca : (-)
nem értem ezt az ellenségeskedést a nyugdíjasokkal, kedves ifjúság, önöket ki nevelte fel, ki iskoláztatta, nem a mai nyugdíjasok? én 52 évig dolgoztam, két gyereket neveltem, egyedül mert az uram meghalt. igaz kaptam öt ezer ft árvasági segélyt, és egy ezer ft özvegyi nyugdíjat a fizetésem 3 ezer ft volt + 2ezret még ügyeletből túlórából össze hoztam, mindíg levonták a nyugdíj járulékot, később az adót is ami 40% volt és nem 4 órára voltam bejelentve mint a maiak. nem volt kafetéria, ma sincs, a nyugdíjam 84 000 ft, senki nem volt munkanélküli, segély sem volt a gyerekek étkezéséért fizetni kellett a tankönyvekért szintén, szóval fiatalság amíg kell tessék tanulni, hogy jó szakemberré váljon, utánna meg tessék dolgozni, rendesen bejelentve, mindjárt nem lesz probléma a nyugdíjak kifizetése. nekem aktív dolgozó koromban eszembe sem jutott hogy tiltakozzam a szüleim nyugdíjának minden január 1-én 10%-os emelése ellen. sőt örültem neki mert így nem nekem kellett eltartanom őket, na nem mintha a mai fiatalok nagyon támogatnák az időseket..
+1
#1115 2017-01-03 Nyugdíjas : (-)
Szerintem az infláció kb. 7%-os ehhez képest az emelés elég gyenge mértékű
0
#1097 2016-12-28 Mester Karika : (-)
A nyugdíjak összegének relatív csökkentésére tett intézkedéshalmaz eljövetelét már 5 éve megmondtam (előre) Így is lett. Túl magasak voltak a nyugdíjak (valószínűleg a nyugdíjas szavazatgyűjtések miatt). Minden 70-80 éves nénikének 100 000 Ft volt a (özvegyivel kiegészített) nyugdíja. Több mint az aktív keresőké! Ennek csökkentését csak úgy tudták (kormány) elérni, ha az inflációt 1 % on tartja, miközben az adót csökkenti és a minimálbéreket felemeli (úgy hogy a vállalkozónak visszatérít...) Így aztán a nyugdíjak viszonylagosan 10-15 %-t csökkentek az aktív dolgozókhoz képest (persze megőrizte az inflációs értékét).. Ez a művelet előre látható volt ... mit mondjak ... egy zseni látnok vagyok ???
0

A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
További vélemények »
Valamennyi szavazásunk:
Vásárlási helyszínek    |    Kötelező váltás    |    Üzemanyagárak hatása    |    Infláció    |    Bérváltozás    |    E-bank    |    Élelmiszer áruház    |    Áremelések    |    Üzemanyag-fogyasztás    |    Lottó tapasztalatok    |    Fűtési mód    |    Nyugdíj    |    Sportfogadás    |    Megszorítások    |    Bankolás