itt vagy most:    

Hírek, érdekességek

2017.11.11

Üzemanyag Jönnek az Aldi diszkont benzinkutak
Az áruházlánc tervei szerint az év utolsó negyedévében megépülnek az első magyarországi diszkont üzemanyagtöltő állomásai. Az Aldi ehhez a szolgáltatáshoz az OMV-t választotta partneréül. Az automata, önkiszolgáló benzinkutak az áruházak parkolóiban nyílnak, így a bevásárlás és a tankolás egy helyen elvégezhető. Az első három benzinkút a szigetszentmiklósi, a budaörsi és a soproni Aldi üzletek parkolójában nyílik majd meg.


2017.11.08

Black Friday Black Friday
A néhány éve amerikából átvett szokás, a Black Friday - mely 2017. november 24.-re esik - akciójával indul a nagy karácsonyi bevásárlási láz, melyben minden évről évre egyre többen próbálkoznak (mind kereskedők, mind vásárlók).
A legtöbb kereskedő - internetes áruházak, és főleg a műszaki irányultságú boltok - ezen a napon hatalmas kedvezményekkel várja a vásárlókat.Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook üzemanyagár like oldalunkat!


2017.11.03

Magyar Államkincstár (MÁK) ONYF » MÁK
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2017. november 1-jétől beolvadt a Magyar Államkincstárba, melynek következtében már a Magyar Államkincstár (MÁK) jár el központi nyugdíj-, egészségbiztosítási, családtámogatási szervként, és szociális hatóságként, valamint folyósítja a nyugellátásokat, nyugdíjszerű, családtámogatási ellátásokat, a fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát.

2017.08.10

Üzemanyag Egyre több üzemanyag fogy
Tovább bővült a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma az idei első fél évben 2016 azonos időszakához képest. 2017 első fél évében a magyarországi töltőállomások csaknem 860 millió liter benzint és majdnem 1500 millió liter gázolajat forgalmaztak, az előbbi 3 százalékos, utóbbi 3,7 százalékos növekedés a tavalyi adatokhoz képest. Grafikon »


2017.07.11

infláció Csúcson az árak: sosem volt még ilyen drága a nagybevásárlás
A kizárólag a hazai hipermarketek élelmiszerárait vizsgáló Privátbankár.hu-felmérés - megvizsgálják, hogy miként alakult egy 30 termékből álló minta-kosár ára az Auchan, a Tesco és az Interspar egy-egy üzletében hónapról hónapra - alapján júliusban először 19 ezer forint fölé ment a kosár árának aktuális értéke. Éves alapon két hipermarket is 5 százalék felett emelte az árait.
Ugrás az eredeti cikkre »


2017.06.28

pontgyűjtő kártya Újabb pontgyűjtő program szűnik meg
A ClubSmart és a Multipont Program után átalakul a Kapcsolat Program, a Magyar Telekom hűségprogramja is. Kapcsolat kártyát már nem bocsátanak ki, pontokat még július 1-ig lehet gyűjteni, a megszerzett pontokat pedig szeptember 30-ig lehet beváltani. A szeptember 30-i határidőt követően csak a pontok vesznek el, a Kapcsolat kártyák és a Kapcsolat Prémiumkártyák továbbra is érvényben maradnak, tehát a programhoz partnerként csatlakozó elfogadóhelyeken továbbra is lehet használni őket.


2017.06.09

webshop Tovább bővült tavaly az online kereskedelem
2016-ban 427 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le a magyar webshopok, ami a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom több mint 5 százaléka - derült ki az eNET Internetkutató Kft. webáruházak körében végzett friss kutatásából. A legnagyobb volumenben értékesített termékkategóriák között szerepeltek a számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközök, a ruházati termékek, a játékok/ajándékok és a háztartási gépek/fehéráruk. Nem csak a piac mérete, hanem a virtuális kosarak mérete is növekedett, tavaly átlagosan 13 000 forintot költöttek a neten az online vásárlók egy alkalommal, ami 1700 forintos növekedést jelent 2015-höz képest.


2017.05.18

Kereskedelem Közel 5 ezer kisbolt ment csődbe 2016-ban
A KSH legfrissebb adatai szerint mintegy 5000 kisbolt dőlt be 2016-ban. A bezárt boltok többsége legális üzletet folytatott, de a kistelepüléseken nem tudták kigazdálkodni az elmúlt évek minimálbér-emeléseit. A tavalyi 5,5 százalékos minimálbért-emelés után 2017-ben 25 százalékos következik, ez további boltok bezárását vetíti előre.


2017.05.16

Gázár Sehol nem drágult úgy a gáz Európában, mint nálunk
Három ország volt csak az egész EU-ban, ahol drágult a gáz, annyival pedig sehol máshol nem nőtt az ár, mint nálunk - írja a hvg.hu az Eurostat hétfőn közzétett adataiból. Egész Európában jelentősen csökkent a gáz ára, kivéve Magyarországon, Hollandiában és Svédországban. A 2015-2016-ban mért 1,5 százalékos magyar gázáremelkedés a legnagyobb volt az egész EU-ban.
Ami az EU egészét illeti: a háztartási gázárak 10,5 százalékkal csökkentek a megvizsgált időszakban. A villamos energia ára is esett, igaz, nem ennyivel, ott átlagosan 2,3 százalékkal lett kisebb a rezsiköltség.


2017.05.08

közvélemény A magyar nők tudatosabbak a pénzügyekben, mint a férfiak
A nők több mint fele nem vásárolna tartós fogyasztási cikkeket hitelre - derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből.
A 2016 végén készült reprezentatív kutatás - melyben 21 országból 21 317 európai, köztük 1005 magyar vett részt - szerint a nők többsége, 84 százaléka akár a nyaralásról is lemondana, amennyiben nincs erre félretett pénze és kölcsön kellene kérnie.
Ugyanakkor a hölgyek negyede azt állítja, rendszeresen többet költ pl. ajándékokra, mint azt eredetileg tervezte.
A kutatásból az is kiderült, hogy ha félhavi fizetésnek megfelelő váratlan kiadással kellene szembenézni, a férfiak kb. fele úgy érzi, könnyedén megbirkózna vele. Ezzel szemben a hölgyek csupán 30 százaléka állította, hogy nem okozna neki problémát a hirtelen megnövekedett kiadás kezelése.
A kutatás alapján a magyar lakosság közel fele került már olyan helyzetbe élete során, hogy kötelező kiadásait, tartozásait csak késve, kisebb-nagyobb nehézségek árán tudta kifizetni.


2017.04.10

gyógyszertárak Talicskázzuk a pénzt a gyógyszertárakba
Magyarország patikáiban havonta 10 milliárd forintot hagy ott a magyar lakosság összesen. Ehhez 117 milliárd receptet váltanak ki a betegek, melyek közül 140-150 milliárd támogatott vény. A Legtöbbet a 65-69 évesek költik gyógyszerekre, akik 16 milliárd forintért vásárolnak. A szív- és érrendszeri betegségek kezelésére, megelőzésére 35 milliárd forint megy el évente.


2017.03.23

pontgyűjtő kártya Sorra fogynak a pontgyűjtő kártyák partnerei
2017 január elsejétől teljesen átalakult a Multipont Program: számos partner lekerült a palettáról és már csak a MOL-nál lehetséges a pontgyűjtés és beváltás.
A ClubSmart pontgyűjtők életében is változás jön. A Shell Hungary Zrt. és a McDonald’s Magyarország befejezi a ClubSmart Program keretén belül történő együttműködést, a programban végül itt is csak az üzemanyag-cég marad.
A kártyák mellett a Sodexo utalványok tulajdonosainak is érdemes résen lenni, mert a Sodexo Juttatások és Ösztönző Szolgáltatások üzletága 2016-ban megszüntette Magyarországon a Sodexo utalványok és kártyák kibocsátását, az utalványokat pedig már csak pár napig fogadják el az áruházláncok.


2017.03.21

Üzemanyag Csökken az üzemanyagok jövedéki adója
Közzétette a NAV az üzemanyagok jövedéki adótartalmához szükséges negyedéves olajárfolyamot. Az átlagár a vizsgált időszakra vonatkozóan 55,105 dollár volt hordónként, vagyis az 50 dolláros szint felett volt az árfolyam.
Így a benzin jövedéki adója 5, a gázolajé 10 forinttal csökken április 1-től.
Legutóbb három hónappal ezelőtt tette közzé az üzemanyagok jövedéki adótartalmát meghatározó olajárfolyamot a NAV, akkor szinten tartották a tavaly októbertől megemelt jövedéki adót.


2017.03.19

Lottó A magyar Hatoslottó a legjobbak között
Az 1,11 milliárd forintos főnyereményével a magyar Hatoslottó a világ lottójátékainak ár/érték versenyében dobogós helyre ugrott.
A főnyeremény nagyságát, a szelvény árát és a nyerési esélyeket alapul vevő rangsorban a Hatoslottót csak az ausztrál Saturday lottó és a finn Viking Lottó előzi meg.


2017.03.01

nyereményjáték Édes nyereményjátékokkal indul a tavasz
Úgy látszik, a tavasz megihlette az édességgyártó cégeket is, mert közülük sokan egyszerre indítottak, hosszú és rövid lejáratú, vásárlásokhoz kötött nyereményjátékokat: Sport szelet, Twix, Kinder, Boci, Negro, stb..
Ha már úgyis vásárolunk, akkor miért ne használnánk ki ezeket a lehetőségeket?!
Tovább a nyereményjátékok oldara »


2017.02.14

Infláció Kevésbé hangsúlyos a közlekedés
A KSH az idén is módosított az inflációs kosáron. Az egyes fogyasztási csoportok súlyának megváltoztatása alapján a KSH szerint tavalyhoz képest arányosan kevesebbet költünk majd ebben az évben a járművek üzemeltetésére, szabadidőre és kultúrára, viszont többet költünk élelmiszerre, (azon belül kevesebbet zöldségre és gyümölcsre), ruházatra, a lakás csinosítgatására, egészségünkre, és vendéglátóhelyek szolgáltatásaira.
(Ehhez képest az üzemanyagok mintegy 20 százalékkal drágultak tavalyhoz képest)


2017.01.26

SZÉP kártya - Erzsébet kártya Közös platformon az Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya
Közös platformra kerülhet az Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. és az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. együttműködésének köszönhetően. A két társaság szándéknyilatkozatot írt alá annak érdekében, hogy a béren kívüli juttatások elemeit a munkáltatók a lehető legegyszerűbben, tudják biztosítani munkavállalóik részére.


2017.01.23

webshop Miért vásárolnak a magyar vásárlók külföldi webshopokban?
A PayPal és az Ipsos éves nemzetközi e-kereskedelmi jelentése szerint a külföldi webáruházakban vásárló magyar fogyasztók számára az ár kulcstényező: a Kínából rendelő magyar vásárlók 93%-a, a Németországból rendelők 46%-a és az Egyesült Királyságból rendelők 61%-a válaszolta, hogy az alacsonyabb ár miatt részesítik előnyben a külföldi webshopokban történő vásárlást a belföldiekkel szemben.
Ahogy a határokon átnyúló vásárlás Magyarországon is egyre népszerűbbé válik, várhatóan egyre jobban megbízunk a külföldi webshopokban, és egyre kevésbé befolyásol bennünket, hogy melyik országból rendelünk: a kutatás szerint jelenleg a magyarok 48%-a számára közömbös, hogy az online üzlet külföldi, vagy magyar, és 46% egyformán bízik mindkettőben.

A vásárlói kényelem a nemzetközi világkereskedelem egyik legfontosabb hajtóereje. Az ingyenesen kiszállítást a nemzetközi kutatásban résztvevő összes válaszadó 46%-a választotta olyan tényezőnek, amely rendelkezésre állás esetén nagyobb valószínűséggel rendelne külföldi weboldalon. A legtöbben ezután a biztonságos fizetés lehetőségét (39%), a belföldön nem kapható árucikkekhez való hozzáférés lehetőségét (40%), az árak helyi pénznemben való feltüntetését (37%) és alacsonyabb teljes költséget (35%) jelölték meg.


2017.01.23

apróhirdetés Összeolvad a Jófogás.hu és a Használtautó.hu
Novembertől közös cégbe olvad a használt termékek online adásvételével foglalkozó Jófogás.hu és a Használtautó.hu, de az oldalak továbbra is külön üzemelnek majd.
A felhasználóknak nincs teendőjük, és nem fognak érzékelni semmit az összeolvadásból. A Jófogás.hu októberben 2,1 millió egyedi látogatóval, míg a Használtautó.hu 1,3 millióval rendelkezett.

A Schibsted 2010-ben indította el a Jófogást, amely az Expressz és az OLX megvásárlását követően, havi 2,1 millió látogatójával piacvezető apróhirdetési portállá növekedett.


2017.01.13

infláció 1,8 százékot drágult az életünk egy év alatt
2016 decemberében a fogyasztói árak átlagosan 1,8%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.
Összességében 2016-ban a fogyasztói árak átlagosan 0,4%-kal emelkedtek az előző évhez képest.

Részletes inflációs adatok »Az elmúlt évek hírei, érdekességei »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook üzemanyagár like oldalunkat!